Minerva Praediniussingel line-up
Het programma van Minerva Praediniussingel tijdens ESNS 2025. Klik op de tijden voor meer informatie of bekijk de rest van de line-up.
Donderdag 16 januari 2025
- 19:40u - 20:20u- Kara Delik
- 21:00u - 21:40u- Collignon
- 22:20u - 23:00u- Sami Galbi
- 23:40u - 00:20u- Rap & Vogue
- 01:00u - 01:40u- Flammer Dance Band
Vrijdag 17 januari 2025
- 19:40u - 20:20u- Bonnie Banane
- 21:00u - 21:40u- Aïta Mon Amour
- 22:20u - 23:00u- Cocobolo
- 23:40u - 00:20u- Mitsune
- 01:00u - 01:40u- Why the Eye
Bekijk hier de complete line-up van alle locaties van alle dagen van ESNS 2025
Waar vind ik Minerva Praediniussingel?
Klik op onderstaande kaart voor een route beschrijving.
Kara Delik
Drie vrienden die samenkwamen door hun liefde voor vreemde maatsoorten en Krautrock, Kara Delik werd geboren in de zomer van 2020. In 2022 verscheen hun eerste EP 'Tamam'. Het Berlijnse trio heeft net hun debuutalbum opgenomen en gaat er in het voorjaar van 2025 mee op tournee. De Anatolische post-punk-, psych-dubgeluiden van de band zijn geworteld in de geschiedenis van Anatolische rock, Krautrock, Neue Deutsche Welle, new wave en dub. Allemaal gebracht met een pittige, post-punkende, explosieve live-punch.
Meer informatieKoop kaartenCollignon
Maak kennis met COLLIGNON, het geesteskind van de van Nobody Beats The Drum, Skip&Die bekende toetsenist en producer Jori Collignon. In 2022 dropte hij zijn solodebuut Lagoinha, terwijl de liveversie van COLLIGNON evolueerde van soloproject naar een volwaardige band met Gino Bombrini (Komodo) op drums en percussie en Yves Lennertz (Yin Yin) op gitaar. Het resultaat is serieus energieke, uptempo muziek, met Yves' wilde en exotische melodieën en Jori's karakteristieke soundscapes. Eind 2024 presenteert COLLIGNON hun nieuwe album Bicicleta.
Meer informatieKoop kaartenSami Galbi
Sami Galbi is een Zwitsers-Marokkaanse muzikant uit alternatieve Franstalige scenes, die put uit de muziek uit zijn jeugd. Die muziek herontdekte hij in de cabarés (wijnhuizen) van Casablanca: de Raï en de Chaâbi, die hij op zijn eigen manier vertelt. Met zijn analoge machines, synthesizers en gitaareffecten moduleert hij graag Noord-Afrikaanse volksmuziek door die in poptexturen en een clubsfeer te dompelen. Op het podium serveert Sami energieke muziek, die de codes leent van urban stijlen als bass en West Coast hiphop.
Meer informatieKoop kaartenRap & Vogue
Rap&Vogue is het project van videoclipregisseurs en muzikanten Dmitry Levkovsky en Masha Monakova. Het derde lid is de raadselachtige en vreemde performer Bark. Ze maken provocerende elektronische muziek, versterken deze met visuele beelden en mixen schaamteloos populaire genres (elektronisch, pop, dance, techno, disco), verschillende talen (Frans, Duits, Spaans, Pools, Russisch) en stereotypen over wereldculturen. De groep uit Wit-Rusland verwierf populariteit door op te treden op underground podia en feesten in Minsk.
Meer informatieKoop kaartenFlammer Dance Band
Flammer Dance Band bestaat uit vijf leden die in Oslo wonen en twee uit Londen. Tweede album Gynger kwam uit in september 2024. De groep haalt inspiratie uit de tropische ritmes van de jaren 70 en levert verschroeiende, rauwe psychedelische funk met Noorse teksten. De hete opname in Hausmania, Oslo legt hun dansbare, organische grooves live vast met alle zeven Flammer Dance Band-leden in de studio. Met wortels in jazz, club-dj'en, hiphopproductie en dance, creëren ze een onderscheidend geluid dat zowel soulvol als rauw is.
Meer informatieKoop kaartenBonnie Banane
Franse popster Bonnie Banane deelt haar langverwachte tweede LP, Nini. Bonnie wijdt zich opnieuw, op een vrij nieuwe manier, aan de delicate kunst van ‘doen wat ze wil’. Ze maakte deze plaat alsof het haar laatste was en adviseert om ‘die mee te nemen als een talisman’. Een trio Parijse muzikanten brengt haar melange van vreemde en jazzy R&B-pop op de planken.
Meer informatieKoop kaartenAïta Mon Amour
‘Aïta Mon Amour’ is de naam van het project dat zich richt op de kunst van de AÏTA, in stand gehouden door zangeressen en hoeders van een traditie die teruggaat tot de 12e eeuw in Marokko, bekend als ‘Chikhates’. Deze kunst wordt nu via dit project overgedragen door Widad Mjama en Khalil Epi uit Frankrijk. Zij willen deze poëzie redden van de vergetelheid en eer betonen aan deze majestueuze vrouwen, om zo de AÏTA te laten resoneren in het hedendaagse en digitale tijdperk.
Meer informatieKoop kaartenCocobolo
‘Global Funk’ op zijn best. Cocobolo klinkt speels en intuïtief, zoals kinderen denken: vrij, vol fantasie, grenzeloos. De Nederlandse band bewijst dat instrumentale muziek boeiend en net zo pakkend kan zijn als een pophit. Geïnspireerd door artiesten als Menahan Street Band, Orions Belte en Yussef Dayes, creëert het trio op het album Consider It Done hun eigen diorama. Een wereld waarin surfrock, soul uit de jaren 60 en hiphop uit de jaren 90 de basis vormen voor Cocobolo’s moderne vintage sound.
Meer informatieKoop kaartenMitsune
Mitsune is een folk fusion band uit Berlijn, met leden uit Japan, Australië, Duitsland en Griekenland. Geleid door een krachtig trio vrouwelijke shamisen-spelers, begeleid door percussie en contrabas, vermengt Mitsune hun liefde voor Japanse folkmuziek met jazz, psychedelische en filmische muziek om een suggestieve fusion-ervaring te creëren. Hart en ziel van Mitsune is de ‘Tsugaru shamisen’, een 3-snarige Japanse luit die in het oude Japan favoriet was bij blinde mensen en rondreizende muzikanten.
Meer informatieKoop kaartenWhy the Eye
Why the Eye is een gemaskerd kwartet, dat in 2013 in Brussel werd opgericht rond de verrassende instrumenten van DjP. Het viertal in vreemde, harige maskers levert hypnotiserende, rauwe muziek. Ze beschrijven het zelf als 'prehistorische techno'. Hun tribale, luidruchtige, experimentele afkooksel schudt lichamen in trance. Lo-fi en harige resultaten gegarandeerd. De kenmerkende tinten van de zelfgemaakte instrumenten en de spookachtige ritmes die zonder programmering worden gespeeld, voeren het publiek mee in een wilde, organische ervaring.
Meer informatieKoop kaarten