Blokkenschema.nl Hoe werkt dit?

Hier leggen we uit hoe je kunt puzzelen in het blokkenschema of de line-up van jouw favoriete festivals zodat je niets mist.

Welke artiesten spelen waar, op welk podium, hoe laat en hoe klinkt die artiest?

Zodra er namen bekend worden gemaakt van een festival, verschijnen ze op de line-up pagina van het festival hier en kun je door de hele line-up bladeren.

Screenshot artiesten aanvinken

Klik een artiest aan en swipe naar links of rechts op mobiel, gebruik je ⬅ ➡ linker/rechter pijltjes toetsen op je vaste PC of klik op de wiebertjes aan weerzijden om naar de vorige of volgende artiest te gaan.

Screenshot artiest voorbeluisteren

Elke artiest kan je aanklikken en voorbeluisteren via de embedded Spotify speler. Klinkt dat tof? Vink hem/haar/hun aan met het plusje in de "Wil ik zien"-knop.

Jouw favoriete artiesten ge-highlight in de line-up

De door jouw aangevinkte artiesten worden in de line-up pagina gekleurd weergegeven en verzameld op jouw persoonlijk schema op de "mijn-schema"-pagina. Rechtsboven toont de "mijn-schema"-knop hoeveel artiesten je voor dit festival hebt aangevinkt.

Screenshot aangevinkte artiesten zijn ge-hightlight op de line-up pagina

Je eigen schema

Zodra er speeltijden bekend zijn, vult ook de "blokkenschema"-pagina van het festival waarin jouw aangevinkte artiesten ook gekleurd zijn weergegeven. Zo herken je snel bij welke optredens je bij wilt zijn. Ook op de "blokkenschema"-pagina kun je artiesten aan- of uitvinken met het plusje, die dan automatisch aan je eigen schema worden toegevoegd of verwijderd worden.

Screenshot mijn schema-pagina toont 7 aangevinkte artiesten en exporteer naar agenda, deel via Whatsapp en print knoppen

Je eigen schema is op tijd gesorteerd en kun exporteren naar je eigen agenda app (via ical) of oldskool uitprinten op papier. Je planning is gelijk gemaakt en je ziet meteen waar clashes zitten met overlappende favoriete optredens.

Deel jouw festival schema

De link van jouw "mijn-schema"-pagina is uniek en kun je dus delen met vrienden, zodat zij ook kunnen zien waar jij heen gaat. Of andersom; vrienden sturen jou hun special selection. Hopelijk wordt je geïnspireerd en ontdekken jullie op deze manier nieuwe bands of muziek!

Screenshot persoonlijk schema overzicht met clashes/overlappingen

Bovenstaand "mijn-schema"-pagina url is bijvoorbeeld :

https://blokkenschema.nl/mijn-blokkenschema/eurosonic-noorderslag-2023/B4GZQlEg75

Iedereen heeft een vergelijkbare "mijn-schema" URL, waarbij het laatste gedeelte uniek is. Deze kun je dus delen! Deze URL wordt automatisch ingevuld als je op de Whatsapp-knop klikt.

Napret

Wanneer het festival achter de rug is en je hebt je planning totaal losgelaten, dan kan je hier terugpluizen waar je dan wel bij was, met behulp van de "Was ik bij"-knop. Zo kan je die gave tracks of setlist nog eens terugluisteren en kijken wanneer het volgende optreden is. Wij zijn er om je after-festival-dip te overbruggen en plannen te maken voor het volgende concert.

Dus ik hoef niets te installeren of mij te registeren?

Nope. Wij zijn lekker laagdrempelig, geen registratie (zie privacy en disclaimer). Bezoek deze website, zoek je de line-up van je festival, vink artiesten aan en klaar. Doel van blokkenschema.nl is alle festivals te verzamelen, niet per festival een andere app.

Vink jouw artiesten aan en je bent klaar

Jij en je vriendengroep zonder drempels artiesten, festivals en muziek laten ontdekken. Daar worden we blij van.