Simplon Main line-up
Het programma van Simplon Main tijdens Eurosonic Noorderslag 2024. Klik op de tijden voor meer informatie of bekijk de rest van de line-up.
Woensdag 17 januari 2024
- 20:10u - 20:50u- Bo Milli
- 21:30u - 22:10u- Julia Sabaté
- 22:50u - 23:30u- Mickael Karkousse
- 00:10u - 00:50u- Birrd
- 01:30u - 02:10u- Franek Warzywa & Młody Budda
Donderdag 18 januari 2024
- 20:10u - 20:50u- Kleine Crack & Slagter
- 21:30u - 22:10u- Eddington Again
- 22:50u - 23:30u- Graham Lake
- 00:10u - 00:50u- Ralphie Choo
- 01:30u - 02:10u- Le Boom
Vrijdag 19 januari 2024
- 20:10u - 20:50u- Uto
- 21:30u - 22:10u- Rolrolrol
- 22:50u - 23:30u- Klawo
- 00:10u - 00:50u- Yard
- 01:30u - 02:10u- Lasy
Bekijk hier de complete line-up van alle locaties van alle dagen van Eurosonic Noorderslag 2024
Hoe kom ik bij Simplon Main?
Klik op onderstaande kaart voor een route beschrijving.
Kijk hier voor meer informatie.
Bo Milli
Noorwegen
Met een aanleg om zelfkritisch te zijn en een talent om dat in kunst te veranderen, is Bo Milli een belangrijke nieuwe stem in muziek. De gewiekste milieuactivist schrijft dagboekachtige teksten en hook na hook, terwijl ze haar innerlijke conflict navigeert. Bo Milli groeide op op een Noors eiland. De indie popzangeres kwam als tiener in contact met producer Odd Martin - bekend om zijn werk met Aurora en Sigrid - en bracht haar debuut-EP ‘Making Friends’ uit in oktober.
Julia Sabaté
Nederland
Julia Sabaté nodigt je uit voor een betoverende reis door de diepten van passie, emotie en rauwe gevoelens. Afkomstig uit een bescheiden stadje in Nederland en diep geworteld in haar Spaanse afkomst, gaat ze onbevreesd het muzikale avontuur aan om opnieuw verbinding te maken met haar voorouderlijke roots. Gedreven door haar connectie met emoties, dierbare herinneringen en persoonlijke verhalen, weeft Julia een meeslepende mix van pop met elektronische en hiphop-invloeden.
Mickael Karkousse
België
Twee jaar na zijn debuut-EP, is Mickael Karkousse klaar voor het grote werk met zijn eerste soloalbum ‘Hello’. Na het uitbrengen van zes platen met electrorockers GOOSE - een van de grootste Belgische bands van de 21ste eeuw - duurde het enige tijd voordat de frontman zijn kenmerkende solo-geluid vond. Daarin verstopt hij zijn liefde voor synthesizers zeker niet. Verder klinkt het album merkbaar vrolijker en voller dan de EP. Met enige regelmaat komen de jaren 70 en 80 om de hoek kijken.
Birrd
Frankrijk
Stel je melodische elektronische muziek voor die perfect is om te dansen in een donkere club of om te luieren op een zonnig strand, en je hebt je de debuut-EP van Birrd voorgesteld. ‘Alba’ roept scènes op van de Corsicaanse kust en de New Yorkse skyline, beide inspiratie voor deze Frans-Italiaans-Amerikaanse artiest uit Rouen. Het Louvre nodigde hem uit om composities te maken geïnspireerd door zes meesterwerken en om een maandelijkse uitvoering als rondleiding te creëren. Water en de oceanen dienen als inspiratie voor zijn derde EP, gepland voor begin 2024.
Franek Warzywa & Młody Budda
Polen
Pseudo-nationalistische aardappelen, lokale voedselmarkten overspoeld door prei, honden in de ruimte… alles is mogelijk in de vreemde, kleurrijke wereld van Franek Warzywa & Młody Budda (Frankie Veggies & Young Buddha). Het sensationele audiovisuele Poolse duo ging viraal via TikTok, maar het is de rauwe energie van een liveshow waar ze het meest naar hunkeren (behalve het eten van je groenten natuurlijk). Franek Warzywa en Młody Budda zijn gecertificeerd vers, net als de groenten waar ze over zingen.
Kleine Crack & Slagter
België
Cult-rapper Kleine Crack en zijn vaste producer Slagter zijn een duo uit Antwerpen, die hun vernietigende stroom uit de boerentoren storten. Ze zitten op het label Burning Fik van Faberyayo en Abel en maken ook steeds meer geluid in Nederland. Maak je klaar voor de bezeten ritmes en helse energie, die je waarschijnlijk al kent van absolute clubbangers als ‘ELEKTRO STRESS 2’ ft. Rico, ‘COWBELL BANGER’ met LIONSTORM of ‘GOUWE ANKH’ met Ray Fuego.
Eddington Again
Duitsland
De Berlijnse kunstenaar Eddington Again wordt geprezen om hun vocale vaardigheden en kameleontische gelaagdheid van identiteiten. Nadat ze in 2015 hun soloproject begonnen, konden ze door deze unieke identiteit hun begin opnieuw verkennen, wat resulteerde in de EP’s ‘Damani3’ en ‘Damani6’. Terwijl ze zich blijven verdiepen in verborgen kennis, onderdrukte intimiteit, suggestieve verhalen en muzikale metamorfoses, verklaart Eddington: “de volgende evolutie is Naomi9.” Hun stijl varieert van klassieke soul en R&B-bops tot experimentele popballads.
Graham Lake
Zweden
Graham Lake is een 21-jarige artiest/producer/schrijver die op 6-jarige leeftijd cello begon te spelen, in zijn vroege tienerjaren elektronische muziek ontdekte en dit vervolgens allemaal in zijn eigen geluid vermengde. De Zweed schrijft, produceert, mixt en mastert vrijwel al zijn platen. Hij is een Apple Up Next-artiest en zijn muziek is gesynchroniseerd in FIFA 2023, door Apple en in de Netflix-serie ‘Young Royals’. Zijn debuut-EP wordt eind 2023 verwacht.
Ralphie Choo
Spanje
De uit Madrid afkomstige kunstenaar en producer Ralphie Choo is een cocktail van onvoorspelbare popflair en de muzikale tradities van de Spaanse flamenco. Zijn glitchy herinterpretatie van flamenco in ‘BULERÍAS DE UN CABALLO MALO’ werd door Pitchfork uitgeroepen tot Best New Track. Ralphie kickt op het snijvlak tussen moderniteit en traditie en creëert muziek die bedoeld is om de conventies van zijn geliefde genres te verrassen en uit te dagen. Debuutalbum SUPERNOVA verscheen in september 2023.
Le Boom
Ierland
De Ierse broers Christy en Andy Leech maken hyperenergieke danstracks die klinken als chatten met je vrienden. Le Boom is een elektronisch liveproject met vrienden Peter Fleming (synths/elektronica) en Finn MC Anna (drums/percussie). Terwijl Le Boom hun reputatie blijft opbouwen met aanstekelijke beats, extatische shows en Andy’s meeslepende spoken word, brengen ze eind 2023 dan hun langverwachte debuutalbum uit.
Uto
Frankrijk
Kreunende pop en grommende triphop van Neysa en Emile. Duisternis valt in en de synths en machines staan AAN. UTO, het tweekoppige beest uit Parijs, gaat liggen voor de nacht terwijl de andere dieren, buiten in de tuin, naar binnen gluren in het huis van Emile's oma, waar UTO is ontstaan. Noem het ‘pop’ of welk genre je leuk vindt, maar het zal niet getemd worden. Je kunt ze niet weerstaan, de lyrische spreuken die Neysa werpt over de verzettende en dringende elektronische triphop-beats van Emile.
Rolrolrol
Nederland
Maak kennis met ROLROLROL, het nieuwe muzikale geesteskind van Jameszoo en Niels Broos. Hun debuutalbum ‘MUSIC’ is een verblijdende potpourri van pop, moderne jazz en elektronische muziek, het bewijs van hun diepgaande muzikale synergie. Voortbouwend op hun uitgebreide samenwerking voor de drie albums van Jameszoo op Brainfeeder en Niels Broos’ twee EP’s voor Alpha Pup, maakten ze 'MUSIC' gedurende enkele jaren met soms wat hulp van vrienden.
Klawo
Polen
Klawo is een zevenkoppig jazz-funkensemble, gevestigd in Gdańsk. Begonnen in 2020 als live band voor Konstanty Kostka’s solo lo-fi hiphopproject. Kort daarna besloten ze samen muziek te gaan schrijven en brachten in 2022 debuut-LP ‘Klawo’ uit. In augustus kwam hun eerste live-album uit. Voor hun veelal instrumentale composities putten de Polen inspiratie uit muziekstijlen als funk, psychedelica, hiphop, jazz en Afrobeat, met volop ruimte voor improvisatie.
Yard
Ierland
YARD is een meeslepende, opkomende vierkoppige electro-noiseband uit Dublin, Ierland. Hun muziek overbrugt de kloof tussen techno en noiserock en kan alleen maar worden omschreven als ‘een intense en meeslepende zintuiglijke ervaring’. Geïnspireerd door onder meer SUUNS, Gilla Band, Death Grips en Nine Inch Nails en visueel vertegenwoordigd door hun griezelige mascotte ‘Bucketman’, zal YARD het publiek bezweet, energiek, angstig en unheimisch nerveus achterlaten.
Lasy
Polen
LASY is een Pools duo uit de Driestad, bestaande uit producer Maciej Wojcieszkiewicz (Stendek) en drummer Jacek Prościński (wh0wh0). Tot nu toe brachten ze drie albums uit. Nieuwste EP ‘Głazy’ is het resultaat van een spontane, driedaagse opnamesessie. Let op de originele mix van een door gabber vervormde drumkick, waarin de live percussie blijft hangen. Op het podium draait het bij LASY allemaal om ritueel en improvisatie.