Bossa Nova line-up
Het programma van Bossa Nova tijdens Down the Rabbit Hole 2025. Klik op de tijden voor meer informatie of bekijk de rest van de line-up.
Vrijdag 4 juli 2025
- 10:30u - 11:15u- Groot Omroepkoor
- 13:15u - 14:00u- Min Taka
- 15:30u - 16:15u- Mychelle
- 19:30u - 20:30u- Thijs Boontjes
Zaterdag 5 juli 2025
- 10:30u - 11:00u- Diamanda La Berge Dramm
- 11:45u - 12:30u- Animato Kwartet
- 13:45u - 14:30u- Dan Whitlam
- 15:30u - 16:15u- I Am Roze
- 17:30u - 18:15u- GLINTSAL
- 19:30u - 20:30u- Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra
- 22:00u - 23:00u- ‘Ntianu Stuger: A night with QUEEN ANGELITO
Zondag 6 juli 2025
- 10:30u - 11:00u- Woodcraft
- 11:45u - 12:30u- DOMNIQ
- 13:45u - 14:30u- Stevie Bill
- 15:00u - 15:45u- Sami Galbi
- 17:00u - 17:45u- Ngwaka Son Systéme
- 19:30u - 20:30u- Meral Polat
- 22:00u - 23:00u- Stephanie Louwrier: Let's Get Louder
Bekijk hier de complete line-up van alle locaties van alle dagen van Down the Rabbit Hole 2025
Groot Omroepkoor
Maak het gerust wat later op donderdag, want vrijdagochtend zingt Het Groot Omroepkoor je gegarandeerd wakker op Bossa Nova. Hoe groot is groot? Dit meer dan 65-koppige superensemble onder leiding van chef-dirigent Benjamin Goodson is het enige professionele omroepkoor van Europa, onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse Publieke Omroep. Reken maar dat die de spinnenwebben uit je brein blazen met koor-symfonisch repertoire à la Felix Mendelssohn en Gustav Mahler, maar ook moderne baanbrekers als Eric Whiteacre en Philip Glass. Inhaken en meedeinen.
Foto door Raymond van Olphen
Min Taka
Puzzelaars kunnen hun lol op met de kameleontische muziek van Min Taka, de Rotterdamse pixiepopartiest van Turksen bloede. Want is het nou indierock of hyperpop? Synthwave of liquid drum & bass? Guess what: het is het allemaal en meer. Gekke stemmetjes? Check. Springerige podiumact? Check. Grote longinhoud? Dubbelcheck. Want Min blijft te allen tijde zingen alsof het haar nul moeite kost, over eigentijdse zaken als gender, identiteit en verbinding. En dat gaat van intiem tot intens. Flauw maar waar: Min scoort een hele dikke plus.
Koop kaartenMychelle
Ontdekt worden door topacteur Idris Elba, dat gebeurt niet iedereen, en al helemaal niet als singer/songwriter. Toch overkwam het de Londense Mychelle, toen Elba voor de soundtrack van zijn regiedebuut ‘Yardie’ (2019) de hoofdstedelijke straten afspeurde naar vers buskertalent. De rest is geschiedenis. Nou ja, nog niet helemaal. Eerst strooide corona roet in het eten, maar na een reeks sterke singles en EP’s is er nu toch een prachtig debuutalbum vol zinnelijk gezongen neosoul (‘Good Day’), en is Mychelles ster razendsnel rijzende. Zie haar shinen.
Koop kaartenThijs Boontjes
De grootmeester van de gesoigneerde ambiance keert terug naar Bossa Nova, waar hij als resident sfeermaker drie jaar geleden Rabbit Hole-geschiedenis schreef. Thijs Boontjes en zijn toporkest staan garant voor retestrak nonchalant livespektakel, aangevuurd door Nederlandstalige vloervullers met bijtend clevere teksten – een soort superhybride van Frank Sinatra, Boudewijn de Groot en Hang Youth. Straks in de Groene Heuvels komen ongetwijfeld undergroundhits als ‘Deze Nacht’ en ‘Alleen Naar De Kermis’ voorbij, maar ook zijn nieuwste plaat ‘Dancing Boontjes’ (2024) is weer een pareltje.
Foto door Jantina Talsma
Diamanda La Berge Dramm
Als je na ettelijke eeuwen nog iets vernieuwends uit de klassieke viool kunt halen, ben je een grote. Meet Diamanda La Berge Dramm, een Nederlandse violiste, zangeres en componiste die al sinds haar vierde levensjaar alle juiste snaren weet te raken. Tijdens haar bijzondere recitals combineert ze klassieke en moderne componisten met eigen werk, waaronder het betoverende album ‘Chimp’ (2022). En dat werk is de snaren inmiddels ontstegen, aangezien La Berge Dramm ook drums, synths en haar engelenstem inzet om het maximale uit het brok in je keel te halen.
Foto door Lisa Schamle
Animato Kwartet
Dat de vier twintigers van het Animato Kwartet allesbehalve stoffig zijn, staat als een strijkstok boven water. Want energieker en gepassioneerder dan deze Haagse snarenvreters, kwalitatief superieur bovendien, moeten ze nog geboren worden. Niet voor niets staat het viertal bekend als het meestbelovende jonge strijkkwartet van Nederland, dat ook internationaal de nodige potten weet te breken, met een combi van klassieke werken en hedendaagse composities. Hun uitpuilende prijzenkast zegt de rest.
Foto door Sarah Wijzenbeek
Dan Whitlam
De rauw-poëtische spoken word van Dan Whitlam steekt met kop en schouders boven het maaiveld uit. Met een magnetisch gevoel voor ritme en zijn onverstoorbaar kalme bariton verhaalt de Londense dichtkunstenaar over issues die hem bezighouden; van universele thema’s als liefde en rouw tot Whitlams ronduit turbulente eigen leven. Daarbij maakt hij handig gebruik van social media, een razendsnel groeiend podium waarop de Brit de schone kunsten poëzie, rap en spoken word met honderdduizenden views tegelijk dichter bij de mensen brengt.
Koop kaartenI Am Roze
Stel je voor: je bent als ambitieuze singer/songwriter na een orkaan dakloos geraakt, maar plots rinkelt de telefoon. De platenmaatschappij aan de lijn, of je al wist dat Fred again.. je 24-karaats powervocals van een Insta-post heeft gesampled voor twee tracks die, as they speak, wereldwijd ontploffen richting de 22 miljoen streams. Het overkwam I Am Roze en eigenlijk overkomt het hen nog steeds. Nu op eigen titel met de fel maatschappij-kritische EP ‘Social Commentary’ onder de arm, een korte, maar oh zo krachtige showcase voor een aanstormend soulicoon anno 2025.
Koop kaartenGLINTSAL
Wie zich de herfst van vorig jaar nog helder kan herinneren, heeft waarschijnlijk de debuutplaat van GLINTSAL van oktober 2024 gemist. Je zomer leeft namelijk onherroepelijk op bij het horen van de zondoordrenkte boombapbeats van rapper Glint en producer FAISAL, niet ontoevallig ook presentatoren van de enige hiphopshow op Studio Brussel. Dit is vintage straathiphop voor je blockparty of BMX-cruise door de buurt, die je het beste geniet via de blikkerige speakers van je neefjes afgetrapte ghettoblaster. Bij gebrek daaraan komen de Antwerpenaren straks graag naar ontdekpodium Bossa Nova. Je bent welkom.
Koop kaartenRoos Rebergen & SunSunSun Orchestra
Roos Rebergens droogkomische conclusies, gegoten in poëtische vondsten met soms een heuse volkszangerssnik geven de nederpop al meer dan tien jaar kleur. Na diverse krachtenbundelingen met andere muzikale vrijbuiters als Torre Florim, André Manuel en Typhoon verplaatst ze haar onbevangen denkwereld naar een orkestrale omgeving: die van SunSunSun Orchestra. Het Vlaamse strijkersensemble van Tim Vandenbergh, dat op zijn beurt weer eerder vruchtbaar musiceerde met John Cale en Einstürzende Neubauten, zorgt op het titelloze album voor de majestueuze gelaagdheid die de Roosbeef-traditionals verdienen. Herkenbaar en verrassend tegelijk, en vooral hartverwarmend.
Foto door Felix Baumsteiger
‘Ntianu Stuger: A night with QUEEN ANGELITO
Ze zijn de crème de la crème van het jonge Nederlandse podiumtalent. Wat je krijgt als zij hun werk samenbrengen? Orkater & invites laten het je elke avond zien op Bossa Nova! In het kader van een goed begin is het halve werk, start alle Orkater & Invites-avonden op Bossa Nova met een andere weergaloze vrouwelijke solo.
A night with QUEEN ANGELITO is een eclectische one woman show die de vraag stelt waarom overgave in de liefde vaak voelt als zwakte in plaats van een daad van hoop of moed. Misschien zelfs van verzet. Geschreven, gespeeld en gezongen door ‘Ntianu Stuger.
Foto door Anne Claire de Breij
Woodcraft
Dit vaderlandse strijkkwintet met twee violen en drie cello’s is net zo goed op zijn plaats in het concertgebouw, een rokerige jazzclub of tijdens een hoe-down in een boerenschuur. Geknipt voor Bossa Nova dus, want Woodcraft gebruikt hun fijnbesnaarde conservatoriumscholing als basis voor een unieke sound waarin jazz, funk, folk, bluegrass en klassiek versmelten. Cool, maar wat vooral van deze vijf virtuoze jeugdvrienden afspat is hun speelplezier – niet voor niets was Woodcrafts eerste naam Lang Leve De Lol in den beginne.
Foto door Dana van Leeuwen
DOMNIQ
Drummer, percussionist, trommelaar, noem hem wat je wilt. Feit is dat Dominique Vleeshouwers, alias DOMNIQ, de eerste slagwerker die de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs won, veelzijdiger is dan een diamant met Droste-effect, iemand die een unieke positie inneemt in de klassieke muziek. Voortdurend verlegt de Amsterdammer daarbij zijn grenzen, evenals die van het genre zelf, knutselend met modern klassiek, wereldmuziek, AI, eigen composities en potten-en-panneninstrumentarium, terwijl hij samen met breakdancer Redo zelfs als theatermaker uit de voeten kan. Solo of met orkest, DOMNIQ is the best.
Foto door Claudia Hansen
Stevie Bill
Muziekdromen? Jaag ze na en je belandt zomaar in het voorprogramma van je bijna-naamgenoot Stevie Nicks in Hyde Park. Vanuit Amsterdam via Berlijn en het gerenommeerde Clive Davis Institute of Recorded Music in New York wandelde Stevie Bill de internationale popscene in. Debuut-EP 'I was a platinum blonde' duidt even persoonlijke als herkenbare kwesties, met optimisme als zonnig uitgangspunt. Zo blinken 'Hahaha', 'Lalala' en 'Better' uit in opstijgende alt-pop met lichte R&B-toets: een typische vorm van klein geluk, zoals de geur van vers gemaaid gras in de lente.
Koop kaartenSami Galbi
Sami Galbi mag dan in het keurig aangeharkte Zwitserland wonen en werken, maar op Bossa Nova laat hij uitbundig zijn Marokkaanse spirit de vrije loop. Gewapend met synths, een gitaar en allerlei analoog studiospul pompt de multi-instrumentalist opwindend nieuw leven in traditionele raï en chaâbi. Soms met logische muzikale geestverwanten als reggaeton en baile funk, maar ook hiphop, house en UK bass staan bij de onvermoeibare Galbi op het mix-and-matchmenu. Zorg dat je heupen warm zijn, want dit belooft een van de leukste feestjes van het weekend te worden.
Koop kaartenNgwaka Son Systéme
Straight from Kinshasa, van de miljoenenmetropool naar ons knusse Bossa Nova-podium: het veelkoppige en onverzadigbare percussiemonster Ngwaka Son Système. Voorzien van een complete Actionvoorraad aan huishoudartikelen – van flacons, doosjes, pannen en deksels tot emmers, blikjes, potten en jerrycans – trommelen de Congolezen er joelend op los alsof de Champions League gewonnen moet worden. En dat dan ingebed in een opzwepende wirwar van techno, rumba, soukous, zagué en dancehall, muziek waarvan al je lichaamsdelen vrolijk en geheel autonoom aan het wapperen slaan. Laat toe. Verzet is zinloos.
Koop kaartenMeral Polat
Meral Polat bracht drie jaar geleden een eerbetoon aan haar vader en Turks-Koerdische voorouders met haar debuuplaat ‘Ez Kî Me’, een avontuurlijke blend van traditioneel Anatolische folk met hedendaagse blues, jazz en rock. Op Bossa Nova zie je what’s next: met een compleet nieuwe set en band viert de actrice, theatermaakster en singer/songwriter de kracht van vrouwen die onverschrokken hun eigen weg bewandelen. Haar ode aan verzet, strijd en solidariteit gaat gepaard met zinderende bluesgrooves en een weergaloze stem die de Koerdische ziel als geen ander kan vertolken.
Koop kaartenStephanie Louwrier: Let's Get Louder
Ze zijn de crème de la crème van het jonge Nederlandse podiumtalent. Wat je krijgt als zij hun werk samenbrengen? Orkater & invites laten het je elke avond zien op Bossa Nova! In het kader van een goed begin is het halve werk, start alle Orkater & Invites-avonden op Bossa Nova met een andere weergaloze vrouwelijke solo.
Op zondag sluit Down The Rabbit Hole-huisvriendin Stephanie Louwrier het weekend op Bossa Nova af met haar one-womanshow ‘Let’s Get Louder’. Daarin gaat Louwrier vertellend en zingend op zoek naar de waarheid, waarbij ze geen ongemakkelijke gedachte meer uit de weg gaat. En dat zegt wat, weten de liefhebbers.
Foto door Melvin Simons